top of page
Primul obiectiv major este Turnul nou de poartă, de formă rectangulară, turn care impresioneză prin masivitate, în zona parterului având aspectul unui spaţiu boltit, fiind de notat prezenţa locului de gardă.
Loggia Matia se află la ieşirea din Turnul nou de poartă, în partea stânga, fiind considerată cea mai timpurie manifestare, în domeniul arhitecturii, al Renaşterii. La etajul loggiei se mai pãstrează unica pictură laică în frescă din Transilvania acelei perioade, precum şi Camera de Aur, spaţiu ce adăposteşte expoziţia "Obiecte din colecţiile Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara”.
Capela este plasată pe latura estică a castelului, accesul aici fiind posibil prin scara interioară a Loggiei Matia, ajungându-se în tribuna capelei.
Camera domniţelor, se află plasată la primul nivel al Turnului nou de poartă, deasupra coridorului de intrare în castel.
De aici, traversând Scara spirală, se intră în Sala Dietei, sală plasată la etajul Palatului Mare.
La ieşirea din Sala Dietei, în partea dreaptă se află o scară de piatră, ce conduce la etajul Turnului Capistrano, spaţiu ce avea ca destinaţie în secolul al XV-lea gãzduirea călugărului Ioan de Capistrano.
Ultimul obiectiv este Sala Cavalerilor, una dinte cele mai interesante spaţii laice din Transilvania secolului al XV-lea.
bottom of page